Брига о заштити животне средине! У Сомбору почела дистрибуција џакова за прикупљање амбалажног пестицидног отпада

У оквиру почетка акције прикупљања амбалажног пестицидног отпада данас је у Сомбору почела дистрибуција џакова који су намењени за прикупљање пластичне амбалаже. Џакови се достављају свим Месним заједницама, где пољопривредни произвођачи могу да их преузму како би у њих одвајали амбалажни отпад од пестицида које ће користити током предстојећих радова.

Употребљену амбалажу пре одлагања у наменске џакове треба правилно испрати, а акција прикупљања амбалажног отпада планира се за прву недељу јуна. О тачном датуму и месту прикупљања пољопривредни произвођачи ће бити благовремено обавештени. 

Акцију прикупљања амбалажног пестицидног отпада и ове године организује Пољопривредна стручна служба Сомбор, у сарадњи са Градом Сомбором, а сам почетак дистрибуције џакова ка Месним заједницама пропратио је члан Градског већа за област заштите животне средине Слободан Станић.

Током акције која је организована 2020. године прикупљено је 4891,15 килограма амбалажног отпада  од средстава за заштиту биља, односно око 48.000 боца.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs