БРИТАНСКА ВЛАДА ПРИСТАЛА НА ПОВИШИЦЕ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ

Velika Britanija

Влада Велике Британије пристала је данас на повишице запосленима у јавном сектору да би тако зауставила низ штрајкова у земљи.

Британски премијер Риши Сунак је потврдио да је влада прихватила препоруку надлежних тела да се запосленима у полицији плата подигне за 7,0 одсто, учитељима за 6,5 одсто, младим лекарима који још нису завршили специјализацију – за 6,0 одсто, преноси АП.

Ова понуда је коначна, навео је Сунак, рекавши да „неће више бити преговора о платама“.

Он је упозорио да ће повишице коштати државу „милијарде фунти“, што није предвиђено приликом планирања буџета, тако да ће ова одлука „имати последице“, преноси Ројтерс.

Десетине хиљада лекара у Великој Британији започело је данас петодневни штрајк тражећи веће плате, тако да се Британска здравствена служба (НХС) суочава са најдужим штрајком у историји, пренела је раније агенција АП.

Млађи доктори, који су у раној фази своје каријере, обуставили су рад у седам сати јутрос, а Британско медицинско удружење (БМА), синдикат лекара, затражило је повец́ање плата за 35 одсто како би се плате вратиле на ниво из 2008, узимајући у обзир инфлацију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs