Британска краљевска породица узела више од милијарду фунти прихода од имања

Princ

Краљ Чарлс Трећи и покојна краљица Елизабета Друга примили су исплате у износу од више од милијарду фунти са два војводства, око којих се води вековна дебата о томе да ли њихов профит треба да се прикаже у јавности.

Истрагом, коју је спровео Гардијан, утврђена је скала прихода краљевске породице од војводстава Ланкастер и Корнвол, која обухватају огромне површине земље, имовине и других садржаја, широм Енглеске, пренео је Ројтерс.

Та два војводства функционишу као професионално вођене империје некретнина које управљају деловима пољопривредног земљишта, хотелима, средњовековним замковима, канцеларијама, продавницама и неким од врхунских луксузних некретнина у Лондону.

Они такође имају значајне инвестиције, али не плаћају порез на корпорације или порез на капиталну добит.

Рачуни војводстава, који се чувају у парламентарним и државним архивима, откривају како су краљица и њен прворођени син, тада у својству војводе од Корнвола, имали користи од огромног повећања својих прихода од војводстава током њене седмодеценијске владавине.

Прошле године њихов приход у том војводству износио је 41,8 милиона фунти.

Прилагођавајући се инфлацији, пар је добио еквивалент од више од 1,2 милијарде фунти укупних прихода од два војводства.

Профит од војводства Ланкастер, које се састоји од 18.481 хектара руралне земље, првенствено на северу Енглеске и Мидлендсу, аутоматски прелази на онога ко је на престолу.

Само имање је процењено на 652 милиона фунти.

Војводство Корнвол, које обухвата 52.450 хектара и већим делом се налази на југозападу Енглеске, вреди више од милијарду фунти.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs