Брнабићева: Велика част бити поново предложен за мандатара

Ana Brnabić

Премијерка Ана Брнабић истакла је да је велика част што је поново предложена за мандатара за састав нове Владе Србије. Нагласила је да ће циљ нове власти, и поред тешких услова, бити даље јачање српске економије.

Ана Брнабић је изјавила да су јој “изузетно пријалеречи Александра Вучића“.

“Када неко као што је Вучић каже да добро радите свој посао, и да нема шта да вам замери, то је највеће признање за сав труд и рад”, подвукла је Брнабићева за ТВ Прва.

Указала је да Влада иза себе има и резултате, додајући да је Србија прошла кроз тешка времена, а да јој се чини да је успешно водила наш брод.

Упозорила је да тешка времена још долазе.

“Када погледате на време пандемије и онога што нам тек предстоји помислите – оно је био ‘мачји кашаљ’. Желим да без обзира на све изазове Србија настави да напредује, да имамо континуирани раст плата и пензија, да привреда постане све конкурентнија”, истакла је Брнабићeва.

Нагласила је да није лако тако нешто урадити у кризи какву имамо данас: енергетској и кроз недостатак хране, али и свега онога што доноси са собом атмосфера да смо на ивици Трећег светског рата због рата на истоку Европе.

“Да наставите да растете и економија јача, делује скоро немогуће. Верујем да је могуће, али је потребно радити више. У смислу сати мислим да није могуће, али у смислу ефикасности јесте. Имали смо неки празан ход, одређене пропуштене шансе. Сада немамо право на то. Очекујем још јачи тим”, казала је Брнабићева.

“Потребан храбар, посвећен, ефикасан тим у влади”  

Изјавила је и да је влади потребан “храбар, посвећен, ефикасан тим, који не само да воли своју земљу, већ живи за њу и који је спреман да тај посао ради на најбољи начин, да поднесе сваку жртву”.

“На првом месту, у влади видим Синишу Малог и Милоша Вучевића”, рекла је Брнабићева.

Брнабић, међутим, није прецизирала на којим ће се позиција тачно наћи, као ни Ивица Дачић, који ће такође бити део владе.

На констатацију да је председник Вучић изјавио да ће бити премијерка до 2024. године, Брнабићева каже да је то њихов договор.

“То је била тешка одлука. Ми смо разговарали отворено, искрено. Пресудило је што је криза толика, да је важно управљање владом, да би Милошу Вучевићу можда требало мало времена да се некако саживи са тим. То је и мени било потребно 2017. године. То је превагнуло, а Вучевић ће заузети једну од кључних улога и верујем да ће донети огромну енергију”, рекла је Брнабићева.

“Од 1. септембра улазимо у период нестабилности”

Брнабићева је рекла и да је Београд задовољан договором с Приштином о личним картама у границама оног што је могло да се очекује, те да није било простора за маневар, као и да се од 1. септембра улази у период велике нестабилности, јер није постигнут договор о регистарским таблицама.

“Александар Вучић је као озбиљан државник рекао да није задовољан споразумом из 2011, да није био у најбољем интересу Србије и Срба на КиМ. Као озбиљна држава, морате да примените међународне споразуме. Вучић је успео да направи најбољу могућу ситуацију за Србе на КиМ, да их заштитимо и омогућимо што нормалнији живот и даље присуство Србије на КиМ”, рекла је Брнабићева.

Додала је да да је Београд “задовољан у границама нечега што може да се очекује, нисмо имали превише простора, јер је председник Србије морао да тражи простора у односу на споразум који је потписао Борко Стефановић 2011. године”.

Истакла је, такође, да се од 1. септембра улази у период “страшне нестабилности”, јер договора о регистарским таблицама нема, а Приштина је одбила компромисно решење са КС таблицама, које су статусно неутралне.

“Не знамо како ће се косовски политичари понашати. Они су неодговорно показали колико им није стало до мира. Сви морају да до 31. октобра октобра промене таблице и прихвате таблице које хоће Приштина. Не одустајемо од КМ таблица”, рекла је Брнабићeва.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs