Брнабићева за Си-Ен-Ен: Не сматрам Новака антиваксером, одлука да се не вакцинише његов лични избор

Brnabić

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у узјави за Си-Ен-Ен да је разочарана начином на који су се аутралијске власти односиле према Новаку Ђоковићу. Премијерка најбољег тенисера на свету не сматра антиваксером, а одлуку да се не вакцинише сматра његовим личним избором.

На питање новинара Си-Ен-Ена да ли се осећа “издано” што аустралијске власти нису поштовале обећање да неће мешати политику у случај Новака Ђоковића, премијерка Ана Брнабић је рекла да је очекивала да неће бити политичког мешања и да ће се према Новаку односити фер.

“Не могу да кажем да се осећам издано, али је моја дужност да бринем да се према свим грађаним Србије поступа фер и да им помогнем колико могу”, рекла је премијерка.

Брнабићева је рекла да не улази у разлоге због чега се Новак Ђоковић није вакцинисао и сматра да је то његова лична одлука.

“Не доживљавам Новака Ђоковића као антиваксера. Када је он организовао тениски турнир у Србији, свим играчима су биле на располагању вакцине које у том тренутку нису биле доступне у њиховим земљама. Он је подржао вакцинацију свих оних који су желели да се вакцинишу”, нагласила је премијерка Србије.

На питање да ли јој је било неугодно што је у протеклих недељу и више дана морала да брани нечија права да се не вакцинише, иако покушава да подстакне људе на вакцинацију,  премијерка је рекла да живот у демократији подразумева слободу избора.

“Поносна сам и срећна што у Србији дозвољавамо да се чује и глас оних који се не слажу, а не да их присиљавамо на нешто са чим се не слажу”, нагласила је премијерка Србије Ана Брнабић у разговору за Си-Ен-Ен.

Репортер Си-Ен-Ен из Београда констатује да већина грађана Србије Новака Ђоковића сматра херојем и да се њихово мишљење није мењало због његовог кршења правила о самоизолацији у тренутку када је био заражен коронавирусом, 17. децембра.

Напоменуо је и да влада ослушкује расположење јавности због чега не очекује да ће критиковати његово понашање.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs