Брнабићева са Хилом: Очекујем конструктиван састанак у Бриселу

Ana Brnabić

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофером Хилом о билатералним односима двеју држава, ситуацији у региону, дијалогу Београда и Приштине, као и сарадњи у области енергетике.

Ана Брнабић је истакла да је очување мира и стабилности у региону један од кључних приоритета и да Србија остаје посвећена улагању додатних напора у циљу развоја регионалних односа у свим областима, наводи се на сајту Владе Србије.

Чврсту подршку регионалној сарадњи, како је оценила, Србија пружа и кроз иницијативу “Отворени Балкан”, која се показала као ефикасан оквир за решавање питања важних за наше грађане.

Премијерка је, говорећи о дијалогу Београда и Приштине, истакла да је уверена да ће састанак поводом нове рунде дијалога 18. августа у Бриселу бити конструктиван, нарочито у светлу актуелне ситуације и једностраних потеза Приштине.

Кристофер Хил је оценио да је наставак разговора једини пут за решавање отворених питања, и истакао да САД снажно подржава дијалог уз посредовање Европске уније.

Саговорници су истакли да постоји велики потенцијал за сарадњу у области енергетике, пре свега када је реч о пројектима обновљивих извора енергије.

У складу са тим, председница Владе је оценила да је енергетска безбедност тема од изузетног значаја за Србију и да је неопходно учинити нови искорак у циљу енергетске транзиције и изградње нових енергетских капацитета, те додала да у том смислу видимо потенцијал за сарадњу са САД, наводи се у саопштењу.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs