Брнабић: Видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде

Ana Brnabić

На седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којом је председавал премијерка Ана Брнабић,констатовано је да су у трећем кварталу видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде, да је инфлација у паду и да може да се очекује планирани раст БДП-а од 2,5 одсто у овој години и поред значајног успоравања европске привреде.

Брнабић је нагласила да ће у наредној години, с обзиром на глобална дешавања, бити још више изазова и да је важно да посвећено радимо на спровођењу пројеката како бисмо осигурали раст српске првиреде, наведено је у саопштењу.

Анализирајући секторе и области, на седници је речено да је у августу у индустријској производњи забележен раст укупне и прерађивачке индустрије, добра је ситуација у трговини на мало, јер је потражња у порасту, а инфлација у паду.

Како је констатовано, цене хране су стабилизоване, а акција „Боља цена“ је дала резултате на том пољу.

Премијерка је рекла и да би требало искористити добар замајац из трећег квартала и у наредном и посебно апострофирала грађевину и пољопривреду.

Министри су известили председницу Владе о стању у њиховим ресорима, истакавши да реализација свих пројеката тече по плану, било да је реч о грађевинарству, екологији, пољопривреди, трговини и инфраструктури.

У области туризма појачавају се инспекцијске контроле непријављених и нелегалних приватних капацитета, док у пољопривреди Е-аграр даје резултате, јер се смањује велики број пољопривредника, који су се пријавили за субвенција, а на њих нису имали право.

Такође, како се наводи, појачане су контроле паљења стрњике.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs