Брнабић: „Држава ће наставити да подстиче рађање деце, да породица јача.“

Ana Brnabić

Влада Србије ће се трудити да у наредном периоду одржи континуитет подршке рађању деце као и кроз директне субвенције за људе које имају децу, јер је породица гарант опстанка друштва и државе, поручила је премијерка Србије Ана Брнабић на првој националној конференцији о породици „Србија – наша породица“.

Брнабић је навела да све што држава ради кроз повећање плата и пензија, отварање нових радних места и других улагања нема смисла уколико се не учини нешто да се већи број деце рађа и тиме обезбеди да Србија опстане и буде јача.

„Инвестирање у здравство, нове школе, културу и подизање Србије, то нема никаквог смисла уколико не учинимо нешто да нас има више и тиме обезбедимо да Србија опстане и да у будућности буде јача, а кључ тога је у броју рођене деце и јачини наших породица. Све што ми као Влада Србије радимо је у ствари пронаталитетна политика“, поручила је Брнабић.

Навела је да су све пронаталитетне мере које држава доноси као директну подршку рађању, попут субвенције за станове и давање новца за прво, друго, треће и четврто дете само бонус и да су најважније активности државе на побољшању квалитета живота грађана јер то допринети и већем рађању деце.

„Ако будемо имали бољи квалитет живота имаћемо све више деце. Трудићемо се да као Влада одржимо контитуитет све већег улагања и у системе подршке директне субвенције за људе који имају децу“, рекла је Брнабић.

Подсетила је да је од 1. јануара родитељски додатак повећан за рођење првог, другог, трећег и четвртог детета.

Указала је и да држава пружа подршку грађанима да се остваре као родитељи кроз вантелесну оплодњу, подсећајући да су та права проширена од 2018. године, а прошле године три пута увођењем неограничених покушаја вантелесне оплодње за прво дете, повећањем броја покушаја за друго дете, подизање старосне границе за жене са 43 на 45 година живота…

„Хвала на иницирању овакве конференције, као народ и држава треба више да говоримо о овој теми. Поносна сам што смо заједно са председником Србије Александром Вучићем успели напорним радом да ову тему наметнемо као најважнију тему нашег друштва“, рекла је Брнабић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs