Брнабић и министри положили венац на спомен плочу Ђинђићу

Брнабић

Председница Владе Србије Ана Брнабић и министри положили су јутрос венац на месту на ком је пре 19 година извршен атентат на тадашњег премијера Зорана Ђинђића.

Брнабић је са члановима свог кабинета, венац положила на спомен плочу у дворишту Владе Србије где је убијен први демократски изабран председник владе и некадашњи председник Демократске странке.

Са председницом Владе, венац су поставили министри Синиша Мали, Вања Удовичић, Дарија Кисић Тепавчевић, Небојша Стефановић, Марија Обрадовић, Маја Поповић, Гордана Чомић, Јадранка Јоксимовић, Ненад Поповић, Ратко Дмитровић и Бранко Ружић.

Ђинђића је 12. марта 2003. године из снајпера убио припадник Јединице за специјалне операције (ЈСО) Звездан Јовановић.

 

За Ђинђићево убиство на по 40 година затвора осуђени су Милорад Улемек Легија и Јовановић као и десеторица саучесника, док су вође “земунског клана” Душан Спасојевић и Миле Луковић убијени у полицијској акцији приликом хапшења.

Ђинђић је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду уз присуство више од 70 страних државних делегација, док је у погребној поворци било више стотина хиљада грађана.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије