Брнабић на свечаном пријему уочи ЕУ недеље могућности: „У Београду ћете увек имати поузданог и кредибилног саговорника“

Ana Brnabić

Амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре и премијерка Ана Брнабић свечано су отворили манифестацију ЕУ недеља могућности са почетком у 19.15 у МТС Дворани.

Прво се јавности обратио Емануеле Жиофре, а обраћање је започео причом о циљевима Европске уније и о томе колико је важно да сви народи буду уједињени.

– Стало нам је до Европе, стало нам је до Србије и њених грађана. Србијо, можеш да рачунаш на Европу. Србијо, Европа рачуна на тебе – рекао је амбасадор на српском језику, током обраћања.

„Нема боље подршке од јаке и снажне Србије“, додао је он.

Премијерка Брнабић је пренела поздраве председника Србије Александра Вучића, који се задржао на Палићу где је имао састанак са званичницима Мађарске.

– ЕУ је највећи инвеститор у Србији, далеко највечи и најважнији финансијски донатор – истакла је Брнабић.

Она је додала да се ставови Србије не разликују од става ЕУ по питању сукоба у Украјини.

– Зарад мира и стабилности у свету, ово мора бити принцип који сви морају поштовати. Тако приступамо и дијалогу са Приштином. Наш први приоритет је мир – рекла је премијерка, и додала да жели да Срби на Космету живе без страха од тортуре и замолила ЕУ партнере да покажу да стоје иза принципа владавине права, те да се након више од 10 година примени Бриселски споразум и оснује ЗСО.

Премијерка Србије Ана Брнабић нагласила је да је мир најважнија европска вредност и тековина.

– Мир је најважнија европска вредност и највреднија европска тековина. У Београду ћете увек имати поузданог и кредибилног саговорника. Реформе које предузимамо су корените и измениће наше друштво бесповратно набоље. Сматрамо да су европске вредности оне које наши грађани разумеју и баштине. Поносни смо на постигнуте резултате и захвални на помоћи европским партнерима. И свакако, бољи смо заједно. Хвала вам, и срећан вам почетак Европске недеље могућности – рекла је премијерка Србије.

Поред свечаног пријема, званице имају прилику да виде изложбу „Инноватион еxпо” у холу МТС Дворане, а своја иновативна решења и постигнуте резултате представља 11 компанија, подржаних средствима Европске уније, кроз програме Фонда за иновациону делатност, саопштила је Делегација ЕУ у Србији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs