Брнабић одговорила Ђиласу: “Плате лекара су се последњих 10 година повећале 79,3 одсто”

Ана Брнабић

“Ђиласу је ово непознаница јер су у њихово време специјализације биле практично укинуте”.
Председница Владе Србије Ана Брнабић огласила се поводом низа неистина које је изнео Драган Ђилас, а тичу се плата запослених у здравству.

Она је поручила да су последњих десет година плате лекара повећане скоро 80 посто.

– Извињавам се на дужем низу, али ова важна тема лепо показује бесрамност ММ (Машинског мозга) Ђиласа и осталих мозгића. Прво: плате лекара су се у последњих 10 година повећале 79,3%! Плата медицинске сестре је данас већа од плате лекара опште праксе док је ММ Ђилас био власт!

 

Друго: почетна плата лекара са специјализацијом је 1.020 до 1.450 евра. Ђиласу је ово непознаница јер су у њихово време специјализације биле практично укинуте. Од 2014. одобрено је око 10.000 специјализација. Данас се подразумева да млади лекари одмах наставе са специјализацијом.

 

Једноставно, нису могле да се финансирају и секунде РТС које је Ђилас препродавао, Телеком који је спонзорисао Великог брата, СББ… и болнице и специјализације за младе лекаре. Морали су да бирају шта ће држава финансирати и изабрали су секунде и Великог брата.

 

 

Што се тиче лекара опште праксе, њихова примања су 950 евра. Ако сте на њих мислили у вашем „плану“ (јер сте ОПЕТ заборавили специјализације), великодушно сте обећали повећање плата од 50 евра. Дивим се амбициозности вашег плана! НЈима 50 евра,а вама још 1-2 клуба у Премијер лиги! – поручила је премијерка Брнавбић на Твитеру.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs