Брнабић: Особе са инвалидитетом су се фантастично уклопиле у домаћи ИТ сектор

Ana Brnabić

Председница Владе Ана Брнабић рекла је да су се особе са инвалидитетом фантастично уклопиле у домаћи ИТ сектор и постали важан сегмент раста најбрже растућег сектора наше економије.

Премијерка је, после уручења специјализованог возила за превоз особа са инвалидитетом Удружењу дистрофичара Београда, истакла да је сектор услуга, а посебно ИТ сектор, област у којој нема препрека да се људи, као што су рецимо чланови Удружења дистрофичара, оспособе и осамостале.

„Када смо кренули да финансирамо преквалификације за људе који немају никакво предзнање у информационим технологијама, или нису завршили стручне школе и факултете, посебно смо осмислили преквалификације за ИТ сектор за особе са инвалидитетом“, навела је Брнабић.

Како је објаснила, то је урађено у сарадњи са невладиним организацијама.

„Они су се фантастично уклопили у ИТ сектор. Постали су важан сегмент раста најбрже растућег сектора наше економије“, нагласила је Брнабић.

Истакла је ИТ сектор може да пружи различите начине да се било какав инвалидитет превазиђе.

„Наставићемо да радимо на томе, то је изузетно важна компонента самосталног живота и осамостаљивања“, рекла је премијерка.

Она је присуствовала уручењу специјализованог возила за превоз особа са инвалидитетом Удружењу дистрофичара Београда.

Присуствовали су и председник Удружења дистрофичара Београда Душан Тројановић, амбасадор ЕУ делегације у Србији Емануел Жиофре и директорка Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге у Србији Микела Телатин и комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs