Брнабић: Протестима се тражи да не поштујем Устав, измене Закона о експропријацији у четвртак на седници Владе

Brnabić

Премијерка Ана Брнабић рекла је да протести, који су јуче и прошлог викенда одржани у Србији, немају везе са екологијом и оценила да су захтеви организатора протеста противуставни.

Она је навела да је један од захтева да се повуче Закон о референдуму и објаснила да се он мења како би се ускладио са важећим Уставом из 2006. године.

“Устав из 2006. године не предвиђа праг за референдум, а Закон о референдуму из 1994. године предвиђа праг, ми само изједначавамо Закон са Уставом. Овим протестом се тражи да ја не поштујем Устав и законе наше земље”, рекла је Брнабић одговарајући на питање медија да прокоментарише јучерашње протесте.

Она је додала да је на страни владавине права, да ће као премијерка Србије наставити да поштује Устав и законе своје земље и да неће да дозволи да се то промени “па макар и милион људи изашло на улице”.

Да су ови протести, како каже премијерка, политички, а не грађански, “показује и присуство појединих представника опозиције као што су Драган Ðилас, Мариника Тепић, Борко Стефановић…” Бранбић је додала да је у време тих политичара донет Устав 2006. године и да се по њему сада усклађује Закон о референдуму.

Када је реч о другом захтеву протеста, а то је повлачење Закона о експропријацији, Брнабић је казала да ће се измене и допуне тог закона наћи на седници Владе Србије у четвртак, додајући да је председник Александар Вучић дао налог да се продуже одређени рокови.

“Видећемо шта је још проблематично…Само да кажем да када је био јавни увид за тај Закон, нису учествовале организације које се данас жале”, рекла је Брнабић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs