Брнабић: „Радићемо напорно да пензионерима обезбедимо што достојанственију старост.“

Ana Brnabić

Премијерка Ана Брнабић рекла је, на скупштинском заседању, да ће влада наставити напорно да ради, заједно са председинком Александром Вучићем, како би обезбедила што достајнственију старост наших пензионера.

„Што се тиче пензионера, важно је поновити да је опредељен буџет за додатно повећање пензија од 1. октобра ове године од 5,5 одсто и од 1. јануара 2024. од 14,6 одсто“, подсетила је председница Владе. Нагласила да је ова мера донета у циљу да повећање пензија прати повећање плата, као и да је и она у склопу постављеног циља достизања просечне пензије од 450 евра до 2025. године.

„Хоћу да кажем, пре свега нашим пензионерима, да то јесте била иницијатива председника Алкесандра Вучића, а желим и да захвалим министру финансија Синиши Малом, зато што је успео великим знањем и напорним радом да то договори са Међународним монетарним фондом и да им објасни да је то нама изузетно важно, као део социјалне полтике и да бисмо обезбедили све бољи квалитет живота нашим пензионерима“, рекла је премијерка.

Како је, с тим у вези, навела, треба имати у виду да су пензије у Србији биле беспризорно мале до 2012. године.

„С тим пензијама било је немогуће живети, па смо отада некако морали, паралелно са успоствљењем консолидације фискалне стабилности, да радимо на много бржем повећању пензија и да то буде на одрживим основама, како бисмо могли да гарантујемо да те пензије буду у дан и у сат исплаћене, онако како је то било у складу са законом и очекивањима наших пензионера“, истакла је Брнабић.

Премијерка је, одговарајући на питање Стефана Кркобабића у вези са могућношу да се грађанима на КиМ додатно помогне, поручила да Влада на томе ради стално и напорно и са председником Србије и с директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем.

„Желим да људима на КиМ поново упутим најдубљу могућу захвалност за њихову достојанствену борбу, за њихово стрпљење за то што чувају нашу Србију на КиМ, а ми ћемо се трудити и са Српском листом да пружимо све што им потребно“, рекла је Брнабић.

Истакла је и да се може видети у некој мери и промена политике ЕУ и САД, што је досад било незамисиво.

„Међутим, паметна политика Александра Вучића и стрпљење нашег народа на КиМ довели су до тога да ћемо вероватно ускоро видети и неке санкције за Приштину, и надам да ће то довести коначно до дугорочније промене политике, а ми ћемо бити ту за наш народ“, поручила је премијерка.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.