Брнабић са шефом данске дипломатије о ситуацији на КиМ: Премијерка апострофирала имплементацију Бриселског споразума

Ana Brnabić

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је  са министром спољних послова Краљевине Данске Ларс Локе Расмусеном о билатералној сарадњи, европским интеграцијама Србије и актуелној ситуацији на Косову и Метохији. Брнабић и Расмусен истакли су да је очување мира и стабилности од пресудног значаја, имајући у виду актуелна дешавања на Косову и Метохији и у том смислу истакли неопходност смиривања тензија.

Премијерка је апострофирала значај даљег међународног присуства на Косову и Метохији и имплементацију Бриселског споразума, у циљу очувања мира и стабилности и заштите српског становништва у покрајини, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.

Председница Владе истакла је да Србија, инвестицијама и улагањем у иновације и ИТ сектор, као и убрзану дигиталну трансформацију, настоји да створи нове економске вредности, које ће остварити дугорочну стабилност наше земље.

Она је оценила да су данске инвестиције у Србије постигле добре резултате, додајући да очекује да ће повољна економска кретања допринети већем интересовању инвеститора и компанија из ове земље. П отенцијалну сарадњу, како је додала, две земље могу постићи у областима иновација, биотехнолигије, али и здравствене заштите и зелене енергије, областима у којима Данска остварује завидне резултате.

Шеф данске дипломатије пренео је подршку Данске европском путу Србије и свим напорима које улаже у реформским процесима, закључује се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs