Брнабић: Скандалозна одлука суда и бруталне лажи о вакцинацији у Србији

brnabic

Одлука о протеривању Новака Ђоковића је скандалозна и показала је како у неким другим земљама функционише, односно не функционише владавина права, изјавила је данас председница Владе Ана Брнабић.
“Невероватно ми је да имамо две потпуно опречне одлуке суда у року од само неколико дана и 11 дана физичког и психичког малтретирања. Као председница Владе Србије нисам срећна, али не треба бити ни превише емотиван. Једва чекам да видим Новака Ђоковића у својој земљи, у Србији и да некако заједно прођемо све ово и да му пружимо подршку у овим тешким тренуцима”, рекла је Брнабић новинарима после гласања на референдуму за измену Устава Србије.

Истакла је да су се у Аустралији од представник тамошњих власти чуле невероватно бруталне лажи о вакцинацији у Србији.

“Отворене лажи у Аустралији од стране представника државе, који каже да је вакцинација у Србији испод 50 посто. Ми имамо у овом тренутку 58 одсто потпуно вакцинисаних, а 37 одсто вакцинисаних трећом бустер дозом, што је много боље него у многим земљама ЕУ, укључујући Хрватску, Естонију, Румунију, Бугарску и још неке земље”, навела је премијерка.

Нагласила је да се нада да захваљујући гласању на референдуму о промени Устава таква протеривања људи никад неће бити могућа у Србији.

“Да то у Србији, кад некоме дате визу, значи да та особа може да уђе у вашу земљу, а не да пропутује пола света да би је онда само избацили”, истакла је Брнабић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs