Брнабић: Споразумом са Кином небо је граница за нашу привреду

Ana Brnabić

Најављено потписивање Споразума о слободној трговини са Кином је најважнија вест током посете председника Александра Вучића Кини, јер ће тај споразум утицати на даље јачање наше привреде и долазак нових страних инвеститора, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Премијерка је истакла да је извоз Србије у Кину у 2021. години, упркос наставку пандемије коронавируса, достигао рекорд од близу милијарди долара.

„То је за чак 157,7 одсто више него 2020. године, док је у односу на пре 10 година тај извоз 152 пута већи. Ако упоредите са 2010. годином, читава наша привреда имала је извоз у Кину само 7,3 милиона долара“, рекала је Брнабићева одговарајаћи на питање новинара након обиласка Гимназије у Младеновцу.

Са најављеним Споразумом о трговини, како каже, „небо је граница за нашу привреду“ и он ће, додаје, омогућити да се наш извоз удвостручи или утростручи у кратком року.

„Овај споразум даће замајац нашој домаћој привреди и страним инвеститорима који ће тек долазити. Ово из корена може да промени нашу привреду и јачину наше привреде“, оценила је Брнабићева.

Говорећи о посети председника Вучића Кини, Брнабићева каже да је та посета од велике важности за нашу земљу, а посебно теме разговора између Вучића и председника Кине Си Ђинпинга.

„Он је један од два или три најважнија лидера у читавом свету, тако да је посета Вучића велика част за Србију и ово је њихов седми пут да разговарају што показује какво уважавање Кина има према Србији“, закључила је Брнабићева.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs