Брнабић с амбасадорима Квинте при ОЕБС-у: Србија посвећена регионалној сарадњи

Brnabić

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадорима Квинте при ОЕБС-у у Бечу, који су у посети Србији у оквиру регионалне турнеје Западном Балкану.

Брнабић је захвалила амбасадорима на посети и подршци коју Мисија пружа реформама у области владавине права, заштити људских и мањинских права и нагласила је да ће Влада Србије остати посвећена наставку реформи и регионалналној сарадњи, саопштено је из Владе.

Председница Владе нагласила је да је Београд посвећен дијалогу са Приштином, да замрзнути конфликт није решење и да инсистира на формирању Заједнице српских општина, чије је успостављање договорено Бриселским споразумом.

„Упркос свим изазовима, настављамо да водимо одговорну политику која чува стабилност, мир и националне интересе наше земље, а за Србију је пођеднако важно и питање безрезервне заштите и осигурање безбедности припадника српске заједнице на Косову и Метохији“, навела је Брнабић.

Она је упознала саговорнике са тренутним активностима у вези са усвајањем новог сета правосудних закона и истакла важност свих активности и реформи које се спроводе како би наше правосуђе било ефикасније и у најбољем интересу грађана.

Премијерка је навела да Србија придаје велики значај промоцији толеранције и недискриминације, питањима слободе медија и безбедности новинара.

Брнабић је истакла да Србија цени и подржава рад Мисије ОЕБС-а у нашој земљи, са којом има партнерску сарадњу базирану на међусобном разумевању и изразила очекивање за наставак таквих односа.

Амбасадори Квинте су навели да је Западни Балкан изузетно важан регион за ОЕБС, као и за владе Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава и истакли значај наставка постизања конкретног напретка у дијалогу са Приштином уз подршку ЕУ, и подршку свих пет земаља.

Састанку у Влади Србије присуствовали су амбасадори Француске Кристин Фагес, Немачке Геса Браеутигам, Италије Стефано Балди, Велике Британије Нил Буш и Сједињених Америчких Држава Мајкл Карпентер.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs