Бројке заражених падају – мере остају на снази током празника

Од почетка епидемије у Србији је заражено 685.937 особа, а од последица ковида 19 преминуло је 6.312 људи. Укупно је тестирано 3.814.540 особа. У болницама је 4.987 оболелих од ковида, а на респиратору се налази 161 пацијент.

Према последњем пресеку, у нашој земљи је потврђено 2.138 нових случајева коронавируса, на основу 13.832 тестирана узорка, а од последица ковида 19 преминуло је 26 особа.

У Београду је регистровано 498 новозаражених, а троцифрен број новооболелих бележи још Нови Сад, где је потврђено 117 нових случајева ове инфекције.

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се за сада не може говорити ни о каквом попуштању мера, али да ће се о томе вероватно размишљати после 8. маја, ако се број новозаражених буде убрзано смањивао, а мере се поштовале.

  • Овог тренутка не можемо говорити о попуштању мера, нисмо за то још спремни, рекао је Тиодоровић новинарима после седнице Кризног штаба.

Др Тиодоровић је рекао за РТС да је неопходно да поштујемо све мере и током празника јер нема другог излаза. Истиче да ће контрола поштовања мера бити изузетно појачана и ригорозна.

Председник Србије Александар Вучић најавио је у Новом Саду да ће ускоро уследити попуштање епидемиолошких мера.

Рекао је да је за позитивну дискриминацију каква би била ова неопходно да се прекрши Устав.

  • Нисам вољан да прекршим Устав, јер Устав је тај који каже да су сви грађани равноправни, нагласио је председник.

Навео је да у Србији дневне бројке заражених падају, али да су и даље огромне, због чега је, како каже, важно да се грађани вакцинишу.

У Новом Саду на Мишелуку је положен камен темељац за ковид болницу, трећу у Србији, а прву у Војводини за те намене.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије