Бројке и даље падају! Новозаражених испод 1.000, лекари поручују да још нема опуштања

Од почетка пандемије у Србији су на коронавирус тестиране 3.977.053 особе, регистровано је 704.398 оболелих грађана, а преминуло је 6.629 пацијената, показују подаци са сајта covid19.rs. У болницама широм земље налази се 3.311 оболелих од ковида, од којих је 98 на респиратору. Данас у 15.30 заседа Кризни штаб.

Према последњим информацијама, у дану за нама је од последица ковида 19 преминуло још 18 особа, а регистрован је 901 случај заразе.

Надлежни поручују да је епидемиолошка ситуација повољнија захваљујући вакцинама, али да је и даље потребан опрез.

Сиутација у Новом Саду и Војводини је боља. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић навео је за РТС да су бројеви бољи, али да нису такви да би могло да се каже да можемо да се опустимо.

  • Имали смо један добар тренд, у смислу да сваки дан имамо мање новоооболелих. Тај број се креће између 40 и 50, чак и за викенд, када увек имате мањи број тестираних, имали смо и испод 30 новозаражених по дану. Не тако давно, имали смо преко стотину дневно новоинфицираних грађана, казао је Вучевић. 

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да вакцинација иде доста добро, али да је важно да се вакцинишу и људи у малим местима, а не само у великим градовима.

  • Ако имамо 5.500.000 пунолетних грађана, треба да достигнемо макар цифру од 3.000.000 вакцинисаних. Сада смо негде на 2.200.000. У наредних месец и по дана можемо остварити услове да стварно много опуштеније и нормалније живимо, истиче доктор Тиодоровић.

Упозорава да не треба журити са попуштањем мера и да је врло важно да сви покажемо стрпљење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије