Бројке охрабрују, вакцинација услов за мирнију јесен

Од почетка епидемије у Србији је потврђено 716.458 случајева коронавируса, а преминуле су 7.043 особе. Проценат смртности је 0,98 одсто. До сада је тестирано 4.406.080 узорака. На болничком лечењу налази се 301 пацијент, од којих је седам на респиратору.

У Србији су према последњем пресеку регистрованa 73 новa случајa заразе коронавирусом, међу 8.864 тестирана узорка. Од последица заразе преминуле су четири особе.

Стручњаци упозоравају да је ситуација несигурна и позивају све оне који се нису вакцинисали да то учине.

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да смо о вакцинацији “славодобитно говорили” у почетку, а да је сада ентузијазам пао и да смо заглавили сада на 48 одсто вакцинисаних.

Истиче да све невакцинисане грађане треба мотивисати да се вакцинишу.

Очекује да поново почне да скаче број новозаражених, али сада, како каже, “подељено са два” јер је половина становништва вакцинисана.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић навела је за РТС да бројке охрабрују, али да је потребно да се вакцинишемо у што већем броју, како би дочекали јесен спремни.

  • Мали број новозаражених од коронавируса у нашој земљи охрабрује, али једини начин да јесен и пораст респираторних инфекција дочекамо спремно је да се у што већем броју вакцинишемо, истакла је Тепавчевићева.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије