Бугарски историчар: Запад што пре да почне дијалог с Москвом, ако желе да Украјина уопште остане на карти

Vojska

Запад мора што пре да почне преговоре с Москвом ако истински жели да Украјина настави да постоји на карти, каже бугарски историчар Александар Сивилов. Он додаје да то мало ко схвата и да ЕУ као да је спремна да ратује до последњег Украјинца.

„САД су саопштиле да је новац за Украјину скоро потрошен. То је рекао Џон Кирби, а то показује колико су у Белој кући очајни и траже начин да изврше притисак на јавно мњење у САД и на конгресмене да би новац на крају био издвојен“, навео је он на свом Јутјуб каналу.

Како је навео, украјински председник Владимир Зеленски говори да ће Украјинци увек ратовати без обзира да ли ће САД или Запад прекинути помоћ.

„Али, сви знамо да ако се прекине доток средстава из Европе и САД, Украјина неће моћи дуго да пружа отпор руској војсци. Забрињава то што се трага за опцијама да се рат у Украјини настави. Не говоримо о миру него о наставку рата. А још више забрињава то што ће Европа у томе играти главну улогу“, рекао је историчар.

Сивилов указује да ЕУ препоручује почетак приступних преговора Украјини и Молдавији док су друге земље које су далеко више напредовале и које су важније, као што је Западни Балкан, оставили за касније.

„Да реке избеглица не би кренуле пут Европе потребно је тражити мирно решење а не ићи у правцу рата док Украјина не буде уништена и не нестане са карте Европе јер то ће бити коначни резултат ако се рат у скорије време не заврши“, закључио је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs