Будимо хумани – Помозимо Биљани Радонић

Budi human Biljana Radonić

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић

прикупља новчана средства за Биљану Радонић (1982)

У октобру 2019. године Биљана је хоспитализована на одељењу гинекологије у општој болници у Сомбору ради оперативног лечења туморски измењеног десног јајника када је учињена операција која је протекла уредно. Установљена дијагноза је тумор јаника (Д39.1 Неопласма оварии деx.)

Након обављених специјалистичких прегледа у јануару 2020. године онколошка комисија ИОВ констатовала је да налаз одговара дисеминованој малигној болести са секундарним депозитима у перитонеуму, мезентеријуму као и конгломерату ретроперитонеалних Ин у реналној регији. Уочене су цистичне промене левог јајника, мањи волумен слободне течности уз танко црево, као и периспленично и перихепатични и индиковано је спровођење хемиотерапије у надлежном здравственом центру. У августу 2021. године након завршене друге линије хемиотерапије контролни преглед је показао да нема знакова рецидива или дисеминације у карлици. Лечење је наставила по прописаним протоколима, а на контролном прегледу уочена је увећана јетра са мултипим метаболички активним туморским депозитима, увећање броја и дијаметра раније виђених ФДГ авидних појединачних и сливених лимфних чворова ПР. Налаз МР од маја 2023. године показао је да је стање након аднесектомије десно без знакова локалног рецидива. Индикован јој је наставак лечења применом хормонотерапије току два месеца.

Биљана планира да лечење настави у иностранству где је већ примила прву хемиотерапију од укупно три, али обзиром да примање ове терапије изискује велике трошкове Биљана се обраћа свим људима добре воље са молбом да јој помогну како би што пре прикупила потребну суму новца и наставила са лечењем.

Средства су потребна за хемиотерапије, лабораторијске анализе, специјалистичке прегледе, лекове, као и за путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

За Биљанин живот! Будимо хумани!

Помозимо Биљани!

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001725500-51

Скенирањем NBS IPS QR кода на вашој мБанкинг апликацији: NBS IPS  QR

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001726314-34

IBAN:

RS35160600000172631434

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs