Важна посета у тешким тренуцима: Председник Вучић о одласку у Кину, најавио и потписивање важних споразума!

AV

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је посета Кини веома важна и да долази у не баш лаким тренуцима.

Најавио је и важне сусрете, али и потписивање важних споразума са Кином и билатералне сусрете са председником Си Ђинпингом и са Ван Ху Нингом.

– Потписаћемо документе о свеукупној сарадњи, о слободној трговини, што је од посебног значаја за нашу земљу и клиринг јуан за наше банке. То су темељни споразуми, а биће важних саобраћајних и инфраструктурних споразума, од чувеног смајлија који повезује Западнобачки и Севернобанатски округ, до Београд-Зрењанин-Нови Сад. То су све веома важне ствари за нас и покушаћемо да доведемо што више инвеститора из Кине јер у претходном периоду смо мало успели да променимо ту структуру да већи број инвеститора долази из Азије него раније… И даље је Европа доминантна, али не у оној мери у којој је то случај био раније. За нас је од изузетног значаја да пронађемо ивнеститоре на свим странама света – најавио је председник Србије.

Председник Србије указао је и на хајку која се на дневном нивоу води против њега и људи из власти.

– Свако од њих мисли да је много паметнији и чудом се чуди што га народ неће. Да би нашли прави разлог зашто је то тако, па не могу да кажу да нису довољно паметни и марљиви. „Прави разлог“ је увек у медијима, у диктатури, страховлади и свему другом, а што је увек изговор и што је увек пут у прављење проблема и некаквих протеста после избора, као што су то сваки пут радили. Никада нису честито честитали неком победу на изборима. Никада! Сумњам да ће се то и овог пута догодити, али прво да видимо резултате избора… Они су, чини ми се, по сопственом истраживању, у великој предности, ова њихова агенција „стата“ је то рекла… Ја им честитам на томе, а ми ћемо да пробамо да се боримо – казао је Вучић за Новости.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs