Важне теме за Српску и Србију: Вучић данас у Београду са Додиком о последњим дешавањима у региону

Dodik

Последњих неколико дана Бањалука и Додик на удару су са разних страна, а посредно и Београд.Председник Србије Александар Вучић вечерас ће се у Београду састати са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

А у наредним недељама шеф српске државе планира да разговара и са Бакиром Изетбеговићем, јер сматра да је веома важно отварање српско-бошњачког дијалога.

– Санкцијама нико никада ниједан проблем није решио. То је показано кроз историју. Посебно презирем оне и у Београду, у Бањалуци, и Сарајеву који мисле да се проблеми решавају санкцијама. Ако очекујете да у политици добијете корист због увођења санкција некоме, јадна је та корист и не траје довољно дуго да бисте је стварно имали. Разговор је најбољи метод за решавање проблема.

Последњих неколико дана Бањалука и Додик на удару су са разних страна, а посредно и Београд. Тако су осморо посланика Европског парламента, међу којима је и хрватски Тонино Пицула, у писму шефу европске дипломатије Ђозепу Борељу и високом представнику у БиХ Кристијану Шмиту затражили да “коначно реагују и зауставе Додика”. Они наводе да су забринути због последњих потеза власти у РС и најављених нових активности на “рушењу уставног поретка БиХ”.
И премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је у Бриселу да је на самиту лидера земаља ЕУ упозорио на тензије у БиХ, “као последицу деловања Додика”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs