Ваздухоплови Војске Србије на аеромитингу у Скопљу: Први пут виђен МИГ-29 у склопу авијације ВС

Vazduhoplovi VS

Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије учествовали су данас на аеромитингу на аеродрому „Стенковец“ код Скопља у Северној Македонији.

Аеромитинг је организовао аероклуб „Скопље“ поводом обележавања 100 година од оснивања клуба и 100 година постојања авијације у тој земљи, саопштило је Министарство одбране.

Министарство одбране Србије

Вођа делегације наших ваздухопловаца начелник штаба Команде РВ и ПВО бригадни генерал Гордан Павловић истакао је да су овакве манифестације сјајна прилика да се наши пилоти, техничари и техника представе на једном међународном догађају који окупља љубитеље летења и да размене постојећа, али и да стекну нека нова искуства.

„За нас је значајно што смо на овом аеромитингу, јер учествовање на оваквим манифестацијама је значајно за промовисање нашег Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, као и за приказ наше оспособљености“, рекао је генерал Павловић.

У динамичком делу приказа учествовала су два вишенаменска борбена авиона МиГ-29 и школски авион „Ласта“ РВ и ПВО Војске Србије, а посетиоци су имали прилику и да виде вишенаменски хеликоптер „Х-145М“.

Министарство одбране Србије

Мигови Војске Србије, који су долетели са војног аеродрома „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, представили су се делом маневара у хоризонталној, косој и вертикалној равни у саставу пара на максималним и форсажним режимима, што је публика поздравила аплаузом, истиче се у саопштењу.

Ово је уједно било и прво учешће авиона МиГ-29 Војске Србије на једном међународном догађају овог типа.

Министарство одбране Србије

Посада „Ласте“ приказала је део маневарских могућности овог школског авиона који представља важну карику у обуци кадета Војне академије, будућих пилота.

На аеромитингу у Скопљу, у динамичком делу, учествовало је око 30 ваздухоплова различите намене, док је више од 40 летелица било приказано у статичком делу програма, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs