Вакцинација младих одлучујућа карика у борби против коронавируса

Од почетка пандемије, у Србији је регистровано 716.385 случајева, међу 4.397.216 тестираних узорака. Од последица ковида 19, преминуло је 7.039 особа. Проценат смртности је 0.98 одсто. На болничком лечењу налази се 309 пацијената, од којих је 13 на респиратору.

У Србији су према последњем пресеку регистрованa 84 новa случајa заразе коронавирусом, међу тестираних 7.530 узорка. Од ковида 19 преминуло је још осам особа.

Стручњаци упозоравају да је ситуација несигурна и да су млади одлучујућа карика у борби са коронавирусом.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је да за сада нема информацију да се у Србији појавио делта сој коронавируса и да је јасно да кад један вирус тако доминира, да ће покрити читав свет и да је само питање тренутка.

Позвао је све, нарочито младе, да се вакцинишу и поручио да постојеће вакцине штите и од нових сојева вируса.

  • Све директно зависи од младих људи, да ли јесу или нису вакцинисани, јер нама сада наилази период разних прослава, разних фестивала, разних догађаја на којима ће бити окупљања. Та окупљања ће бити безбедна само ако се окупљају заштићени људи, истакао је Кон. 

Наставља се вакцинација на пунктовима широм земље, а у Србију је јуче стигла нова испорука вакцина против коронавируса “Фајзер-Бионтека”. 

Од четвртка, 1. јула, ступа на снагу нова уредба, ново правило за улазак држављана Србије у Аустрију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs