Ватрогасним друштвима из кулске општине 1.500.000 динара

Председник општине Кула Дамјан Миљанић потписао је Уговоре о додели новчаних средстава из буџета општине Кула за невладине организације удружења грађана из области заштите од пожара. Општина Кула је за ове намене определила 1.500.000,00 динара, а средства су распоређена на пет ватрогасних друштава, ДВД-у Руски Крстур у износу од 600.000,00 динара, ДВД-у Кула у износу од 400.000,00 динара, ДВД-у Сивац у износу од 250.000,00 динара, ДВД-у Црвенка у износу од 150.000,00 динара и Општинском ватрогасном савезу у износу од 100.000,00 динара.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић истакао је да се средства по конкурсу за Добровољна ватрогасна друштва из године у годину повећавају, што је случај и ове године, када су средства готово дупло увећана, а тај тренд ће се наставити и у годинама које следе.

Такође, радни састанак представници ДВД-а и председник општине искористили су како би отворили нове теме и нашли начин да се помогне овим веома битним друштвима, јер она функционишу потпуно самостално без прихода од стране државе, сем конкурса које расписује општина или Покрајина.

  • Трудимо се да им изађемо у сусрет, да заједнички решавамо проблеме, јер су веома битне организације у нашој општини и договорили смо се да у наредном периоду, поред повећања средстава, заједнички радимо на предлогу измене Закона или Уредби којима ће се створити законски основ да њихов статус, пре свега материјални, буде побољшан, рекао је председник Миљанић.

Миљанић је додао да ће новина бити и финансирање такмичења у која су укључена деца, како би се ДВД-овима олакшало функционисање, али и грађанима приближио значај ових организација, па ће и са те стране бити препознати и подржани.

Рац Михајло, председник ДВД Руски Крстур рекао је да ће опредељена средства бити усмерена за развој ватрогаства у Руском Крстуру.

  • Веома смо задовољни, толико средстава никад нисмо добили, али су нам и потребна како бисмо добро и организовано радили, рекао је Рац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије