(ВИДЕО) Гајић обишао борилачке клубове на територији Града Сомбора

Poseta ministra Gajica

Испред Градске хале „Мостонга“, делегација Града Сомбора у саставу: градоначелник, Антонио Ратковић и чланица Градског већа, Антонија Нађ Косановић, народни посланик, Горан Милић и директор Спортског центра „Соко“, Дарко Косановић, уприличили су добродошлицу министру спорта, Зорану Гајићу. Гајић је током посете разговарао са представницима Боксерског клуба „Сомбор“, Џудо клуба „Бачка“, Кик-бокс клуба „Кобра“ и Рвачког клуба „Соко“.

Министар спорта истакао је да смо сви сведоци великог инвестиционог бума у нашој земљи у последњих 10 година, с обзиром на веома значајна улагања у област спорта. Такође, он је изразио и велико задовољство посетом нашем граду, због пре свега великог броја шампиона који су из њега потекли.

„Кад се дође у Сомбор утисак је да је заиста то један веома, веома развијен спортски град. Ово је расадник шампиона и талената, тако да, заиста можемо рећи да је ово један од најспортскијих градова у нашој земљи. Ја заиста честитам свим људима овде, који су поставили спорт на врло, врло здраве ноге“, истакао је министар Гајић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, захвалио се министру Гајићу на подршци ресорног Министарства, те га је упознао са додатним радовима на Градској хали који се планирају, а све са циљем бољих услова за тренирање младих.

„Очекује нас до краја месеца да завршимо комплетно пројектно-техничку документацију, с обзиром да су средства из Покрајинске владе у износу од 120 милиона одобрена за наставак улагања. То подразумева комплетно замену столарије, нови паркет у Офо сали, свлачионице које нису биће кроз овај пројекат реконструисане. Желели смо да кроз овај пројекат ставимо тачку на реконструкцију Хале“, поручио је градоначелник Сомбора.

Ратковић је истакао и да се из буџета локалне самоуправе издвајају средства за спортску инфраструктуру у сеоским срединама.

„Од прошле године смо кренули по први пут да издвајамо у буџету средства за спортске објекте у насељеним местима. и Сада правимо буџет за наредну годину и мислим да ћемо троструко износ повећати како бисмо омогућили у селима да побољшамо спортску инфраструктуру. Ту пре свега мислим на свлачионице, тушеве, трибине које смо негде урадили, негде треба да се наткрију. Гледаћемо да поставимо рефлекторе како би могли да тренирају и ноћу“, закључио је Антонио Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs