Велика акција МУП: Спречено 3.400 ирегуларних миграната да дођу до земаља ЕУ

Migranti

Припадници Министарства унутрашњих послова спречили су око 3.400 ирегуларних миграната који су се крили у пограничним појасевима да кријумчарским каналима дођу до земаља Европске уније.

Током опсежне седмодневне акције усмерене на сузбијање ирегуларних миграција, која се спроводи по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, припадници МУП-а спречили су око 3.400 ирегуларних миграната који су се крили у пограничним појасевима да кријумчарским каналима дођу до земаља Европске уније, саопштио је МУП.

Како се наводи, детаљном претрагом терена на подручју Суботице, Кикинде, Сомбора и Пирота, више стотина полицијских службеника у акцији којом руководи помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић пронашли су по пет аутоматских пушака и пиштоља, више од 1.550 комада муниције различитог калибра, као и 362 страна пасоша и мању количину наркотика.

Осим тога, пронађене су и мердевине висине око четири метра које су мигранти користили да прескоче ограду на српско-мађарској граници, као и бунари за воду и земунице у којима су се скривали.

МУП истиче да је акција којом је Србија још једном показала спремност да стане на пут ирегуларним миграцијама, безбедносном проблему целе Европе, усмерена и на откривање локација у којима се ирегуларним мигрантима омогућава смештај.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs