Велика акција “Хотспот”: Пали и кријумчари из Сомбора

Hapšenje

Припадници Министарства унутрашњих послова, у оквиру међународне акције “Хотспот”, спровели су акцију, која је почела јутрос у 6 сати, на територијама осам полицијских управа у Србији у којој су извршени детаљни претреси прихватних центара за мигранте, отворених и затворених простора на којима бораве мигранти у циљу проналажења ирегуларних миграната и чланова организованих криминалних група који се баве њиховим кријумчарењем.

Припадници Министарства унутрашњих послова из полицијских управа Београд, Суботица, Сомбор, Кикинда, Шабац, Краљево, Врање и Нови Пазар ухапсили су седам особа због сумње да су организатори кријумчарења људи и пронашли 991 ирегуларног мигранта који ће бити пребачени у прихватне центре, наводи се у саопштењу полиције.

Министар Александар Вулин је, заједно са помоћником директора полиције Драганом Васиљевићем, помоћником директора полиције и начелником ПУ за град Београд Веселином Милићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем, присуствовао акцији спроведеној на територији београдске општине Савски венац.

Вулин је рекао да је осам полицијских управа у садејству са Безбедносно- информативном агенцијом и Комесаријатом за избеглице, у оквиру међународне акције “Хотспот”, борбе против илегалних миграција и борбе против кријумчарења људи, учинило све што је у складу са законом да се илегалне миграције, али на првом месту кријумчарске банде обуздају и приведу закону.

– Држава Србија неће бити паркинг за мигранте, држава Србија ће поштовати своје законе и очекује од свих да, без обзира на нашу хуманост и организованост, на првом месту поштују наше законе.

Наш свакодневни живот неће и не може бити угрожен и наш свакодневни живот не може да постане жртва и предмет рада кријумчарских банди. Држава Србија ће испуњавати своје међународне обавезе, али и водити рачуна о свакодневном животу наших грађана – поручио је министар Вулин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.