Велика Британија има залихе гаса за само 9 дана: Отворили гасно складиште и уследио је шок! Следи хитно отварање гасног поља

London

Великој Британији остало је још само 9 дана залихаа гаса, упозорио је у петак власник компаније Бритисх гас, пошто је поново отворено гасно складиште пред надолазећу зиму.

Центрика каже да да Велика Британија има неке од најнижих нивоа складишта гаса у Европи, у поређењу са Немачком која има гаса за 89 дана, Француском која има залихе за 103 дана и Холандијом лије залихе су на 123 дана, пише Мирор.

Енергетска компанија је у петак објавила да поново отвара своје гасно поље Роугх – складиште испод Северног мора код обале Јоркшира – у потезу који ће повећати капацитет гаса у Великој Британији за 50 посто.

Иако сајт “није сребрни метак за енергетску сигурност”, биће кључна компонента у “помоћи Великој Британији ове зиме”, додала је компанија.

Извршни директор Центрица Гроуп, Цхрис О’Схеа, рекао је:

„Одушевљен сам што смо успели да вратимо Роугх у складишне операције за ову зиму након значајних улагања у инжењерске модификације.

„Наш дугорочни циљ остаје да претворимо поље Роугх у највеће светско складиште метана и водоника, јачајући енергетску безбедност Велике Британије, испоручујући систем нулте нето електричне енергије до 2035., декарбонизацију индустријских кластера Велике Британије, као што је регион Хамбер до 2040. , и помоћ економији Велике Британије тако што ће постати нето извозник енергије.

„Краткорочно, мислимо да Роугх може помоћи нашем енергетском систему складиштењем природног гаса када постоји вишак и производњом овог гаса када је земљи потребан током захлађења и вршне потражње.

„Роугх није сребрни метак за енергетску безбедност, али је кључни део низа корака који се могу предузети да се помогне Великој Британији ове зиме.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs