Велика потражња за воз на линији Београд – Бар: У најави реконструкција пруге

Voz
Вршилац дужности директора железничког предузећа Србија воз Иван Булајић изјавио је данас да је велика потражња за воз на линији Београд – Бар и да се углавном све карте распродају 20 дана унапред.

Булајић је рекао за Тањуг да би већ следеће године могла да почне и реконструкција барске пруге до границе са Црном Гором.

Каже да је Београд – Бар најпопуларнија међународна линија Србија воза и да се сваке године, у периоду од маја до септембра, превезе више од 50.000 путника.

Он је рекао да често добија позиве да нађе неком карту за тај воз, али да је немоћан, пошто буде све распродато.

„Пруга Београд – Бар је један од најкомплекснијих грађевинских подухвата које је ова земља направили“, истакао је Булајић и додао да је барска пруга зрела за озбиљну реконструкцију и да се већ ради на пројектној документацији за наставак реконструкције од Ваљева до границе са Црном Гором.

Део барске пруге од Ресника до Ваљева је реконструисан пре неколико година.

„Очекујем да би можда већ идуће године могла да крене њена реконструкција“, навео је Булајић.

Каже да је планирано увођење вендинг апарата у свим возовима како би путници могли да купе хладно пиће, сендвич и слично, као и да ће на возовима за Бар бити уведен и део са рестораном.

Булајић је подсетио да ће Србија воз због одржавања Фестивала пива у Београду (Belgrade Beer Fest 18-21. август) и Belgrade music week  25-27. август бити уведене и додатне ноћне линије на релацијама Нови Београд – Нови Сад и Нови Београд – Панчево – Вршац током трајања фестивала.

„Ванредне пласке смо испланирали да би сви који посећују ове фестивале могли након завршетка програма да се врате својим кућама и увели смо седам додатних полазака од Новог Београда до Вршца и исто тако од Новог Београда до Новог Сада“, навео је он.

Каже да Србија воз, поред тога, има редовне дневне поласке из Новог Сада и то више од 30 полазака дневно према Београду и из Вршца шест полазака.

Он је напоменуо да посетиоци могу да дођу возом и из других градова широм Србије, као и да има укупно око 350 полазака дневно из свих делова земље.

Булајић је рекао да је Србија воз од пре некоико месеци покренуо онлајн куповину карата са попустом од пет одсто, ако се узима преко мобилне апликације и интернета.

„Куповином електронске карте путници не морају ништа да штампају већ само да је покажу на мобилном телефону, где може да се очита“, истакао је он.

Булајић је нагласио да је то предузеће постигло изненађујуће добре резултате пошто више од 50 одсто путника већ купује карте преко мобилне апликације.

„Имамо преко 85.000 активних корисника те мобилне апликације. Такође, када се рангирају апликације из области туризма и транспорта, наша апликација је друга по популарности после Букинга“, навео је Булајић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs