„Великогоспојински дани“ и „Михољски сусрети села“ одржани у Липару

Протеклог викенд, у Липару, обележени су „Великогоспојински дани“, у оквиру којих је одржана манифестација „Михољски сусрети села“. Програм је почео у петак, историјском вечери Др Предрага М. Вајагића, а завршио се у понедељак, Светом литургијом и полагањем венаца на Споменик погинулима у Народноослободилачкој борби и Споменику оснивача села.
Најмлађи посетиоци, уживали су уз аниматоре, у пена партију и радионицама, док су старији посетиоци присуствовали књижевној радионици Уроша Микулића, промоцији књиге проф. др Бранка Баља и пасуљијади. У оквиру програма, жене из Удружења жена „Липар“ правиле су производе од теста, одржан је шах турнир, као и наступ културно–уметничких друштава из Липара, Бачке Тополе и Ловћенца.
Прилику да посети манифестацију имао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је, у оквиру сеоске славе, положио венац на споменике и истакао да су „Михољски сусрети села“ у Липару симболично спојени са сеоском славом, Великом госпојином.
„Прошле године, манифестација подржана од стране Министарства за бригу о селу, одржана је у Крушчићу, а ове године, у Липару, што је посебно симболично јер им је слава Велика госпојина. Овај дан искоришћен је да се позову суседна места да учествују кроз програм и да на тај начин сама манифестација буде употпуњена. Иако је температура висока, лето је, што је и за очекивати, атмосфера је добра, деца имају аниматоре и програм“, рекао је Миљанић.
Председница Савета Месне заједнице „Липар“, Биљана Савић, захвалила се општини Кула и Министарству за бригу о селу на помоћи и подршци током организације ових догађаја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs