Велико интересовање за куповину сеоских кућа у кулској општини

Конкурс за бесплатну доделу сеоских кућа Министарства за бригу о селу расписан је 28. јуна, трајаће до 1. новембра, а право да се пријаве имају сви грађани који су држављани Србије, са пребивалиштем у њој и нису старији од 45 година. Интересовање за куповину кућа у руралним подручјима у кулској општини је велико, јер се већ двадесетак брачних парова из кулске општине интересовало за подношење пријаве, каже Миле Тадић из Канцеларије за локални економски развој општине Кула.

-Општина Кула учествује у програму Министарства за бригу о селу за куповину сеоских кућа са окућницом. Улога општине Кула у овом Програму Министарства је да помаже грађанима да попуне пријаву, прикупе документацију и заједно са подносиоцима пријаве пошаљу документацију у Београд.

Комисија коју је формирало Министарство за бригу о селу одлучује о поднетим пријавама и на тај начин добијамо обавештење коме су од корисника, односно, подносиоца пријаве одобрена средства по овом Конкурсу. Након чега заједно спроводимо процедуру до Купопродајног уговора, каже Миле Тадић, који ради у Канцеларији за локални економски развој и на овим пословима.

Заинтересовани грађани могу доћи лично у канцеларију 310, Општинске управе или позвати на телефон 751-156, где ће добити све неопходне информације и потребну документацију, додаје Тадић.

-Наравно да би грађани могли да учествују на Конкурсу морају да испуњавају одређене услове. Супружници, ванбрачни партнери или млади пољопривредници морају да имају испод 45 година, да је кућа која је предложена за откуп без терета, да су имовинско правни односи решени и да су сви објекти на парцели легализовани. Такође, један од услова је да потписују изјаву да су сагласни да ће живети у тој кући на селу и да продавац куће потпише изјаву да је сагласан са условима програма и да ће продати по максималној цени од милион и 200 хиљада динара, каже Тадић, који је истовремено упутио заинтересованима позив да што пре дођу и да се информишу о условима Конкурса због великог интересовања.

Према подацима надлежног Министарства у Србији има око 150.000 празних кућа које су на располагању младим људима који желе да се осамостале и остану да живе на селу. Они који се пријаве на конкурс могу сами да пронађу кућу која им одговара, а за чији ће откуп држава давати до 1,2 милиона динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs