Велико интресовање војвођанских задруга за бесповратна средства Министарства за бригу о селу

Kонкурси Министарстава за бригу о селу за доделу бесповратних средстава земљорадничким задругама направили су велики корак у правцу њиховог опоравка и развоја. У периоду 2017. до 2019. године, у којима је објављиван конкурс за подстицајна инвестициона средства, у Војводини је 44 задруге добило укупно 603 млиона динара. Због епдмиолошке ситуације конкурс је лане изостао, а ове године је расписан 19. априлла и траје до 24. маја.

По речима мр Јелене Несторов Бизоњ, секретара Задружног савеза Војводине (ЗСВ), сви претходни  конкурси били су изузетно значајни за повећање инвестиција у задругарству.

  • Актуелни конкурс  један од најатрактивнијих , како за  „старе“ тако и оне „нове“ задруге. Укупан фонд бесповратних средстава износи 500 милиона динара. За задруге то пуно значи јер, конкретно са бесповратним средставима могу да набаве одређене машине или уложе у повећање  производње. Искуство претходних година показало је да интересовање далеко надмашује средства, односно да је број пријава увек био вишеструко већи од пријава изабраних на конкурсу, па очекујемо да ће тако бити и сада, рекла је Несторов-Бизоњ.

Овог пута новина је да ће, поред земљорадничких и пољопривредних задруга, ове године на конкурсу моћи да учествују  и оне које као основну делатност имају туризам или занатство (занатске и туристичке задруге), а уведена је и могућност конкурисања и за социјалне задруге.Текст конкурса, образац пријаве, као и прилог уз образац пријаве истакнути су на официјелним страницама Министарства (ЛИНК) и Задружног савеза Војводине (ЛИНК).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs