Весић: До средине јула готови радови на путу између Апатина и Сомбора

Vesić

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, обишли су радове на последњој деоници пута између Апатина и Сомбора која ће, како је Весић најавио, бити готова до средине јула. Он је навео да је тај пут дужине 12 километара, да је било сређено око 7,5 километара, а да се сада ради последња деоница од 4,5 километара која ће бити готова до средине јула. Казао је да ће бити урађена комплетна реконструкција пута и истакао да држава на тај начин показује да улаже и у регионалне путеве, не само у аутопутеве и брзе саобраћајнице.
“Оно што је важно за овај део Србије, то је да ћемо почети да радимо реконструкцију пута Кљајићево-Телечка за шта је издвојено око 360 милиона динара, мост на Великом бачком каналу вредности више од милион евра што ће такође бити рађено током ове године“, рекао је Весић.
Такође, навео је да ће ове године почети изградња „смајли“ саобраћајнице која повезује Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови Бечеј, Стари Бечеј, Кикинду, Наково и Српску Црњу.
„На тај начин ћемо показати да заиста много улажемо када је у питању путна инфраструктура у овом крају који је дуго био запостављен, али изградњом брзе саобраћајнице и свих ових путева показујемо да желимо да сваки део Србије буде повезан саобраћајно не само кроз аутопутеве већ и кроз изградњу регионалних путева“, рекао је Весић и додао: „Оно што нас чека у блиској будућности то је да ћемо забранити камионима у транзиту да користе регионалне путеве већ ће само моћи да користе аутопутеве. Такође, чека нас наплата путева првог Б реда за камионе преко 7,5 тона што значи да ћемо битно растеретити локалне и регионалне путеве и на тај начин омогућити да се они не уништавају онако како се уништавају што прекомерним осовинским оптерећењем што прекомерним коришћењем“.
Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, је подсетио да је прошле године завршена деоница на територији општине Апатин, а да су сада у току радови на путу на територији Сомбора.
„За неких месец дана очекујемо завршетак ових радова“, рекао је Ратковић.
Он је, између осталог, навео да ће за коју недељу почети и радови на реконструкцији апатинског моста преко Великог бачког канала што је, како је истакао, веома битан пројекат за све грађане Сомбора, али и целокупног Западнобачког округа.
Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је захвалила Влади Србије и ресорном министарству на, како је навела, великим инвестицијама у путну инфраструктуру у овом делу наше земље.
„Путна деоница између Апатина и Сомбора претходних деценија није реконструисана и заиста ће много значити за наше грађане који гравитирају ка Сомбору и даље ка Суботици“, навела је Кораћ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.