Весић: „Инспекција да провери услове рада на аеродрому, нема заштићених.“

Vesić

Након што се током ненајављене посете Аеродрому „Никола Тесла“ уверио у каквим условима раде запослени на аеродрому, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, послао је званичан допис надлежном Министрству и затражио да Инспекција изврши контролу услова рада.

„Не интересује ме што се ради о страној компанији. Компанија ‘Венси’ ће или поправити услове рада запослених, обезбедити довољно радника и платиће их у складу са тржиштем или ћемо предузети све законске мере које држави стоје на располагању. У понедељак ћу заједно са директором ‘Венсија’ имати састанак са запосленима јер желим да чујем шта они имају да кажу. Тражићу од ‘Венсија’ да буду санкционисани њихови директори задужени за људске ресурсе који нису обезбедили довољан број запослених иако су на време знали колико ће бити више путника на аеродрому ове године“, навео је Весић на Фејсбуку.

Весић је истакао да у Србији никада није било и неће бити заштићених и да једино што председник и Влада Србије увек штите су државни и интерес грађана Србије.

„Управо сам завршио састанак са Директоратом за цивилно ваздухопловство на коме је договорено да од понедељка, 10. јула, отпочне процес увођења нових земаљских оператера на аеродром Никола Тесла. Биће више конкуренције па ће се сви трудити да пруже бољу услугу грађанима и авио компанијама као и да обезбеде боље услове за запослене“, казао је Весић.

Истакао је да путници и запослени на аеродрому „Никола Тесла“ морају да буду поштовани и да имају услове које предвиђа закон, и да ће наставити да се свом снагом борим за њих и њихова права.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs