Весић обишао радове на државном путу Лалић-Оџаци

Vesić u Odžacima

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, обишао је радове на деоници државног пута од Лалића до Оџака, који су у завршној фази. Након више од 50 година, комплетно је рехабилитована поменута деоница у дужини од 7,3 километара.
Весић је овом приликом истакао да је општина Оџаци једна од најлепших у Војводини, али да је била дуго запостављена, те да је у овој години коначно урађено 25 километара путева, што је коштало нешто више од 500 милиона динара, односно 4 милиона евра. Министар је нагласио да ће наставити у следећој години да се ради овај пут од Лалића у правцу према Руском Крстуру, који је делом на територији Оџака, исто тако у плану је да се следеће године ради и деоница од Бача до Оџака у дужини од 14 километара, тако да је план министарства да уложи преко 6 милиона евра само у општину Оџаци и да се на тај начин скоро сви важнији локални путеви покрију.
Према речима министра Весића по први пут постоји план у сарадњи са локалним самоуправа шта се ради на територији сваке општине, тако да ако се настави овим темпом у наредне 2 године ће се сигурно завршити сви важнији путни правци. На овај начин спроводи се политика председника Александра Вучића, да се не граде само брзе саобраћајнице и ауто-путеви, већ да се граде и локални путеви и да се свако место у Србији развија. Добри путеви значе инвестиције, инвестиције значе више радних места, а више радних места значи бољи животни стандард и бољи комфор живота људи.
Председник општине Оџаци, Горан Николић, захвалио се министру на посети и посвећености да препозна проблеме, као и на спремности да те проблеме решава. Он је нагласио да је у нашој општини у овој години урађено 25 километара државних путева. На путу Лалић- Оџаци, који су Путеви Србије урадили у сарадњи са министарством, задњи пут су овакви радови урађени 1971. године, 52 године је пут одржаван, али није никад пресвучен, као што је сада урађено у целој дужини. Председник општине је овом приликом истакао и замолио министарство да уколико је у могућности уради и деонице према Српском Милетићу и Дероњама, на тај начин би били санирани сви путеви у нашој општини, што би олакшало и саобраћај и безбедност саобраћаја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs