Весић: „Ситуација на београдском аеродрому боља, али још није добра, данас нови састанак.“

Aerodrom

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да се ситуација на београдском аеродрому поправља, али да још увек није добра и да је због тога сазвао хитан састанак са компанијом Ванси, на коме ће бити представљени планови како да се нормализује ситуација на аеродрому „Никола Тесла“.

Он је рекао Тањугу да је од Вансија тражио да на састанак донесу План ризика, као и да се спроведу мере које ће довести до нормализације рада на аеродрому, јер ништа што се догодило ових дана на аеродрому за њих није било непредвиђено.

„Сутра у осам сати је састанак на који морају да ми донесу План ризика, затим план који подразумева како решавају техничке проблеме када дође до квара траке, као што се десило пре неколико дана, мора да донесу план запосшљавањ, да обезбеде већи број људи, како на сортирници, тако и на шалтерима, да обездебе да буду боље плаћени и да на на тај начин нормализују стање на београдском аеродрому. Ми нећемо дозволити да због лоше организације компаније Ванси трпи Ер Србија и да имамо лоши имиџ земље“, додао је министар.

Нагласио је да су знали да Србија има 20 дестинација више него прошле године.

„Знали су да се завршава нови термнинал, да је капацитет путника сада 14 милиона, уместо шест, знали су да планирамо повећање путника са пет, шест милиона путника на седам милиона ове године. Знали су да ће их чекати већи обим посла“, истакао је Весић.

„Исто и на осталим Вансијевим аеродромима“

Он је навео да поред тога опет нису ушли спремно у посао, као и да је иста ситуација и са другим аеродромима у Европи којима управљају, али да њега то не занима, већ како ће да се реши проблем у Београду.

Он је рекао да им је указао на недостатак људства приликом састанка. Весић је нагласио да Ванси мора да предузме мере како би се решио проблем.

„У међувремену је послато више инспекција, проверавамо рад сортирнице, обезбеђења… Упутио сам једно писмо предсенику компаније Ванси, где сам тражио да уложи свој лични ауторитет да у Београду раде свој посао онако како треба да раде“, додао је он.

Весић је рекао да је са представницима компаније Ванси разговарао о томе да морају једнако да третирају путнике и у Београду и у Паризу, као и запослене у Србији и Француској.

„Морају да поштују законе ове земље, они су потписали концесију са Владом Србије, они су наш партнер, али морају да се понашају са поштовањем према овој земљи и то је оно што од њих очекујемо“, истакао је Весић.

Весић је нагласио да Ер Србија има највећи раст међу регионалним компанијама у Европи и додао да на то треба да будемо поносни.

„Ми смо прошле године увели 15 нових линија, ове године више од 20 нових линија. Нема те авио-компаније у Европи која има такав раст, тако да са те стране све компаније имају по некад неке проблеме, знате добро да авиони могу да касне. Дакле, сви треба да станемо иза Ер Србије и да је подржимо. Жао ми је што се у нашем народу злурадо прича о овоме, имате директоре ЈАТ-а који су уништавали, а сад причају о томе да ли Ер Србија ради добро“, објаснио је министар.

Весић је истакао још једном да Ер Србија добро послује, позитивно и да прошле године није добила ниједан динар субвенција из буџета и додао да то није уобичајено за авио-компаније.

„Ер Србија је понос ове земље и сви оно што треба да урадимо је да Ер Србија буде још боља, јер ако је она успешнија то значи више туриста и бољи имиџ земље, боље пословање и развој земље“, додао је Весић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs