Вече блуза 4. септембра у Сомбору

„Вече блуза“ у Сомбору  одржаће се у суботу, 4. септембра, у Атријуму Градске куће, са почетком у 20 сати. 

Публика ће имати прилику да чује наступе врхунских извођача блуз музике, бендова „Плави птичић“ и „Војвођански Блуз бенд“.

Улаз је слободан, а у случају кише, концерт ће се одржати у Великој сали Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор, на адреси Венац Радомира Путника 2. 

Више од бендовима: 

Новосадски Bluebirdsi, супергрупа познатија као „Плави Птичић“, један је од најбољих кавер бендова са ових простора. 

Преко 250 наступа по реномираним клубовима и фестивалима у земљи и иностранству, укључујући и Exit summer of love Festival 2017, гаранција су квалитета и аутентичности времеплова, са самом почетку саге о рокенролу. Ако волите Bitlse, Stonse, Kinkse, Dorse, Kridense, групе Who, Yardbirds, Cream, Troggs, Sonics, Spencer Davies Group, Jefferson Airplane, Steppenwolf, великане Dilana, Janga i Hendrixa, будите сигурни да сте на правом месту.

„Војвођански Блуз Бенд”, у разним инкарнацијама, постоји од давне 1968. године.

Вероватно, најпознатији и најпродуктивњи период од настанка везује се за име певача и текстописца Драгана Јуришића након чије преране смрти (2008.) је бенд практично престао да постоји и иза себе оставио огромну празнину на војвођанској блуз и рок сцени.

Kрајем 2017. године група ентузијаста и поштовалаца рада ВББ-а окупљена око гитарисе Атиле Шотија, одлучила је да поново оживи ову занимљиву причу, најпре са идејом обележавања педесетогодишњице од настанка бенда, а потом и да устали рад бенда и прикаже његову музику у савременим блуз, џез и рок аранжманима.

Током проналажења одговарајућих музичара за овај подухват, кроз групу је прошло на десетине њих из целе Војводине, укључујући и један број оних који су раније учествовали у раду ВББ-а.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs