Вече уличних свирача поново у Сомбору!

Програм са 10 балкона и наступ Бети Ђорђевић

Стари центар Сомбора на једну ноћ враћа се у најславније време музичке индустрије Југославије! Кроз музику и перформанс, у суботу 7. августа, вратићемо се у време почетка забавне музике у Југославији, шлагера и музичара који су оставили неизбрисив траг. Југословенска и српска џез и соул певачица Бети Ђорђевић наступиће на главном тргу, а поред тога са чак 10 балкона засвираће око 30 музичара из целе Војводине!

Главна музичка звезда вечери биће Бети Ђорђевић, најпознатија по песмама
„Крај моје туге“, „Почнимо љубав испочетка“, „Наслони главу“ и другим. На музичку сцену тадашње Југославије први пут је крочила крајем 60-их година. Због њеног специфичног гласа и стила певања многи страни музичари упоређивали су је са великанима џез и соул музике.

Осим Бети Ђорђевић на чак 10 балкона наступиће око 30 музичара. Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра И, публици ће приредити јединствен јам сессион на отвореном! Тачно од 19 часова програм на балконима ће употпунити Агота Виткаи Кучера квартет, Мића Јанковић и Милан Прунић, Гитарт+, Судден Трио, Јасер Бадwаи, Алексеј Игњатов, Маја Брукнер Трио и Адам Клем.

Програм Вече уличних свирача подржао је Град Сомбор у организацији Културног центра “Лаза Костић” из Сомбора и Уметничке асоцијације ИНБОX.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs