Већа спољнотрговинска робна размена Србије и Туниса

Roba

Укупна спољнотрговинска робна размена између Србије и Туниса за прва три месеца ове године остварена је у вредности од 17,6 милиона евра, што је за 86,7 одсто више у односу на претходну годину, изјавио је покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић током радне посете Тунису.

Он је на крају те посете разговарао са председником Привредне коморе Туниса Муниром Моакхаром и директором Дирекције за сарадњу са Европом у Министарству трговине Набилом Арфавијем, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Како се додаје, саговорници су истакли да има много простора за сарадњу што је и дефинисано договором приликом посете представника Привредне коморе Туниса Привредној комори Војводине 2019. године.

Иванишевић је истакао да у АП Војводини 95 привредних субјеката послује са Тунисом, од којих је већи број оних који из Туниса увозе и позвао председника Привредне коморе Туниса да посети Нови Сад.

Председник Привредне коморе Туниса је рекао да је, после периода ковида и отварања могућности за одржавање састанака и пословних форума, неопходно да се повежу компаније и привредници из Србије и Туниса.

Он је навео да је задатак представника привредних комора да направе добар привредни амбијент и могућност да се привредници представе и на једном и на другом тржишту.

Састанку су, додаје се у саопштењу, присуствовали шеф кабинета председника Покрајинске владе Татијана Ђукановић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић и отправник послова у Амбасади Србије у Тунису Саво Ђурица.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs