Већи раст броја заражених известан, неопходно убрзање вакцинације

У Србији су од почетка пандемије регистрована 717.293 случаја заразе коронавирусом од 4.476.746 тестираних узорака. Од последица ковида 19 преминула су 7.064 оболела. Проценат смртности је 0.98 одсто. На болничком лечењу су 282 пацијента, од којих је десет на респиратору.

Иако је епидемијска ситуација стабилна, надлежни страхују да би ширењем делта соја коронавируса међу младима који нису вакцинисани могла знатно да се погорша.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 97 особа, а тестирано је 8.112 узорака. Од последица заразе преминула је још једна особа.

Највише новозаражених коронавирусом током протекла 24 сата регистровано је у Београду – 16 док је у Параћину забележено девет, а у Чачку и Новом Саду по седам.

Међу струком могу се чути мишљења да се већи биланс заражавања може очекивати за месец-два.

Епидемиолог др Предраг Кон каже за РТС да се јасно види повећање епидемијских бројева, да је погоршање ситуације евидентно, да ће то трајати и да ће следеће недеље број бити између 100 и 150.

Напомиње да, када постоји велики број људи на фестивалима, није могуће очекивати да не дође до заражавања и то треба контролисати.

Истиче да је вакцинисаност каква јесте, да је очигледно да не иде и да нешто крајње озбиљно мора да се уради да би се то покренуло. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs