(ВИДЕО)Градоначелник Ратковић обишао радове на асфалтирању више улица у Сомбору

На територији Града Сомбора, континуирано се улаже у путну инфраструктуру. Тренутно су, поред редовног одржавања улица, у току радови на асфалтирању неасфалтираних улица, како у Сомбору, тако и у насељеним местима. Градоначелник Антонио Ратковић, обишао је данас, заједно са својим сарадницима, завршетак радова у улици Светог Архиђакона Стефана, као и радове на проширењу пута на Буковцу.
„Заједно са представницима Месних заједница „Млаке“ и „Црвенка“, обишао сам радове на асфалтирању улице Светог Архиђакона Стефана. Сама улица је дужине око 710 метара и очекујемо да ће се данас завршити радови на асфалтирању. Након тога, остаће нам насипање банкина, које ће се радити у наредном периоду. Пре две недеље, завршили смо улице Бањалучку, Славонску, Дворску и Мали сокак, и започели један велики пројекат, који се тиче асфалтирања неасфалтираних улица у нашем граду, и тада сам рекао да на овом пројекту радимо већ пар година, с обзиром да већина ових улица није била имовинско-правно решена, да је било потребно урадити планове детаљних регулација, урадити пројекте и да су сада стекли услов, неких десетак улица, да можемо да радимо и само асфалтирање, на радост свих грађана ових улица“.
Ратковић је, овом приликом, најавио да ће се, уколико временски услови дозволе, радови наставити и у улици Јована Дучића, као и у четири улице у Месној заједници „Горња Варош“, те да очекује да ће до краја текуће године бити комплетно асфалтирано укупно десет сомборских улица. Када су у питању радови на Буковцу, градоначелник истиче да су они од посебног значаја за све становнике Буковца.
„Изводе се и радови на проширењу улица на Буковцу, првих 500 метара се ради проширење, ту је коловоз био доста узак, неких 4 метра, на неким делоницама и краћи, тако да са проширењем првих 500 метара, прве фазе, биће проширено на 5 метара и комплетно асфалтиран и тај део. Такође, у наредној години наставићемо другу фазу и сваке године део по део, како би завршили комплетне буковачке салаше, са проширењем коловоза“.
Из Градске управе најављено је да ће у идућој, 2024. години, из буџета Града бити издвојена још већа средства у циљу унапређења и уређења путне инфраструктуре, чиме ће одвијање саобраћаја бити функционалније и безбедније, а самим тиме и унапређен квалитет живота свих становника.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs