(ВИДЕО)Дочек Нове године у Сомбору: концерт групе Van Gogh

Sombor

Манифестација „Сомборске зимске чаролије“ почиње сутра, 16. децембра и трајаће наредних месец дана, најављено је из Туристичке организације града Сомбора. Ова манифестација претходне године због кризе изазване пандемијом ковида није могла да се реализује, али ове године традиција се наставља. О самој манифестацији и садржајима исте говорила је Зденка Митић, в.д. директора ТОГС.-Први концерти крећу 23. децембра када ћемо имати концерт групе Кербер, а након тога следи наступ Ивана Милинковића, бившег певача Легенди. Имаћемо и реге музику, Дел Арно бенд, а сам дочек Нове године је посебна прича.

Како је навела, дочек Нове године који ће бити уприличен на градском тргу уз ватромет, почеће концертом Трилогy бенда као предгрупе, а као главни гости те вечери наступиће бенд Van Gogh.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Осим тога, поред већ афирмисаних бендова, током читаве манифестације наступаће према утврђеном распореду и локални бендови, те ће се, према речима Зденке Митић, наћи на репертоару нешто за свачији укус. Посебно је издвојила да ће као пандан Бечком новогодишњем концерту у сали Градске куће 1. јануара бити организован концерт класичне музике када ће у Сомбору гостовати гудачки квартет Wonder Strings. Осим тога, за љубитеље класичне музике 9. јануара биће уприличен и концерт женског дуа Плаyаде.

Митић посебно истиче програме за децу.

-У припреми су различите радионице у сарадњи са сомборским удружењима грађана, са културно-уметничким друштвима, хоровима који ће такође имати своје наступе током месец дана „Сомборских зимских чаролија“.

ТОГС и Зденка Митић позивају све грађане Сомбора, као и госте, да дођу у Сомбор да заједно дочекају Нову 2022. годину.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије