(ВИДЕО) Акција добровољног давања крви у оквиру Недеље Црвеног крста

Akcija

Данас је у просторијама Црвеног крста организована још једна акција добровољног давања крви, у склопу обележавања Недеље Црвеног крста. Акцији су се одазвали бројни Сомборци, као и челници Градске управе. Градоначелник Антонио Ратковић, који се редовно одазива свим акцијама, навео је следеће:

– Јуче смо имали прилику да обележимо Национални дан добровољних даваоца крви, а данас испред Градске управе, са својим сарадницима, одазвали смо се добровољном давалаштву. Овом приликом бих се захвалио свим људима који су издвојили своје време и овим хуманим гестом дошли да дају крв. Видимо да је од раног јутра већ велики број људи овде, што нам је изузетно свима драго и апелујем на све људе који имају могућност, да дођу и да дају крв, јер нама то можда је пар минута, а некоме ће то значити много.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Градоначелник је истакао да ће Градска управа и у будућности увек радо да се одазове свакој акцији Црвеног крста, те да ће личним примером да покаже колико су овакви гестови важни. Ако се овоме дода податак да једна јединица крви спасава животе чак троје људи, тиме се значај сваког одзива на акцију додатно повећава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs