(ВИДЕО) Акцијом „Пут око Европе“ отворена овогодишња Европска недеља спорта

Evropska nedelja sporta

У Сомбору се и ове године, четврти пут по реду, обележава Европска недеља спорта. Програм је почео данас, на Тргу Светог Ђорђа и то акцијом „Пут око Европе“. На првој акцији учествовали су сомборски основци, који су се такмичили у шутирању лопте у кош, истовремено се едукујући о великим европским градовима. Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства, истакла је да се Европска недеља спорта обележава у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Олимпијским комитетом Србије, као и Центром за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор. Манифестација се одржава на иницијативу Европске комисије, широм европских градова, а Нађ Косановић истиче шта је циљ исте:

„Свакако јесте циљ ове манифестације да укључимо ширу популацију у спорт и физичке активности и подигнемо свест колико је битно да се они баве спортом. Ове недеље ћемо организовати велики број физичких активности. Организоваћемо јавни час рекреације, рукомета, одбојке, биће бициклистичка тура, такође ће имати јавни час фудбала, „Опен фор алл“ – Кајак за све“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Поред ових активности, централна манифестација биће уприличена у центру Сомбора 27. септембра од 10 часова, под називом „Спортски микс“, где је планирано да се одрже елементи јавног часа рекреације за жене у зумби и фитнесу, а сви заинтересовани посетиоци ће имати прилику и да науче прве плесне кораке. Осим тога, учешће у програму узеће и Црвени крст Сомбор, чији ће волонтери одржати едукативну радионицу о првој помоћи за децу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs