(ВИДЕО) АК „Апатин“ учествује на Купу шампиона у Португалу

Zajednička

Чланови Атлетског клуба „Апатин“ данас су, као екипни прваци државе, отпутовали на Финале Купа шампиона које се одржава овог викенда у граду Оеирас, у близини Лисабона у Португалу.

Тим поводом уприличен је пријем од стране председнице општине Апатин Дубравке Кораћ, која је у пратњи заменика председнице општине Радована Ђукића и секретара Спортског савеза општине Апатин Радомира Радујка, пожелела срећан пут и добре резултате. 

Како је истакао председник АК „Апатин“, Горан Чегар, ово је велики успех за апатински спорт у целини:“Наш клуб ће бити тамо и браниће боје Републике Србије и представљаће општину Апатин, ја мислим у конкуренцији тридесетједног клуба из двадесет европских земаља, где ће на црти бити у недељу на 10 км 120 најјачих клупских крос тркача, тако да је велика част што ћемо се појавити тамо“, рекао је Чегар, изразивши велику захвалост локалној самоуправи на несебичној помоћи клубу.

Велико задовољство одласком апатинских атлетичара у Португал, изразио је секретар Спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко:“Испред Спортског савеза општине Апатин могу да кажем да ми је веома драго за овај један велики успех што ће ти момци да стану раме уз раме са атлетичарима који су учествовали на олимпијским играма, европским и светским првенствима и то је довољан показатељ колики је ово успех и њима сасвим довољан мотив“, рекао је Радујко.

Атлетски клуб „Апатин“ ће у Португалу наступити у саставу: Ђуро Борбељ (капитен екипе), Мирослав Пешић, Александар Стајић и појачање из АК Срем Мирко Мауна.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије