(ВИДЕО) Апатинска прича: о мажорет плесу

Apatinska priča

Прича о мажорет плесу на територији опшине Апатин започела је у Сонти, захваљујући ентузијазму Адама Видаковића. Генерације девојчица из овог села негују лепо сећање на Адама, зачетника својеврсног бренда, Сонћанских мажореткиња, за које се зна, не само у округу, већ и у целој Европи, одакле су у нашу општину доносиле златне пехаре.

Још за живота, Видаковић је желео да љубав ка мажорет плесу прошири и ван Сонте, те је тако 2017. године основан клуб и у Апатину. 

Данас се сонћанске и апатинске мажореткиње међусобно помажу, поштују, друже, заједно наступају, а како саме кажу, не сматрају се ривалима, већ здравом конкуренцијом.

Иако постоје свега неколико година, Апатинске мажореткиње већ су у наш град доносиле златна одличја, а девојке које их тренирају дошле су управо из сонћанског клуба, што је још једна потврда међусобног уважавања. Мажореткиње у Апатину тренутно броје око 35 чланица распоређених у три групе, пилиће, кадете А и кадете Б. Тренинзи се одржавају средом и петком у спортској сали Техничке школе са домом ученика, од 17,45 до 19,15, а позив за нове чланове увек је отворен.

Подсећамо, готово да нема манифестације у општини Апатин, па и у целом округу, на којој наше атрактивне мажореткиње нису радо виђени гости, а све ово више је него довољно да управо оне пронађу своје место у најновијој „Апатинској причи“.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије